Brazilië en Portugal helpen elkaar met remise

Ger
25 juni 2010, 17:53   Bijgewerkt: 25 juni 2010, 19:19

Na Brazilië heeft ook Portugal zich in groep G geplaatst voor de achtste finales van het WK. Beide landen hielden elkaar in Durban in een harde wedstrijd op 0-0, waardoor er geen verschuivingen in de poule plaatsvonden. Ivoorkust, dat Noord-Korea in het andere groepsduel met 3-0 versloeg, grijpt naast een plaatsbewijs voor de knock out-fase.

Een nederlaag zou concurrent Ivoorkust de mogelijkheid bieden om in punten gelijk te komen. Door de 7-0 tegen Noord-Korea kon Portugal echter rekenen op een stevige basis voor een verlengd verblijf in Zuid-Afrika. Die doelpuntenmarge wist Ivoorkust tegen de Aziaten niet in Afrikaans voordeel om te buigen. De Olifanten wonnen de andere groepswedstrijd met 3-0, onvoldoende voor een ticket voor de volgende ronde.

Nilmar, die door bondscoach Dunga als vervanger van Robinho was opgesteld, zorgde voor het grootste gevaar van de vijfvoudig wereldkampioen. De inzet van de aanvaller van Villarreal ging via de handen van doelman Eduardo tegen de paal. Bij de Brazilianen ontbrak de geschorste spelmaker Kaka. Hij werd vervangen door Julio Baptista, terwijl Dani Alves aan de aftrap verscheen voor de geblesseerd geraakte Elano.

Na de bloedeloze remise moeten beide landen afwachten op de ontwikkelingen in groep H. De eerste plaats van Brazilië kan mogelijk een achtste finale tegen Spanje opleveren. De Europees kampioen bezet momenteel nog de tweede plaats in de poule achter Chili.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen