Duitsers wellicht zonder Cacau tegen Argentinië

30 juni 2010, 19:29   Bijgewerkt: 30 juni 2010, 22:27

Het is hoogst onzeker of Joachim Löw zaterdag in de kwartfinale van het WK tegen Argentinië gebruik kan maken van Cacau. De spits ontbrak woensdag opnieuw op de training van Duitsland. De speler van VfB Stuttgart heeft nog steeds last van een buikspierblessure, die hij voor het achtste finaleduel met Engeland opliep.

"De beslissing over hem valt pas vrijdag", meldde bondscoach Löw. De keuzeheer kreeg er woensdag nog een probleem bij. Aanvaller Lukas Podolski haakte op de training geblesseerd af. "Er is niets ernstigs aan de hand. Podolski is er donderdag weer bij op de training. Het was een voorzorgsmaatregel", liet de Duitse voetbalbond later weten.

De Duitsers vliegen donderdagavond naar Kaapstad, waar de wedstrijd tegen de Argentijnen zaterdag volgt. "Natuurlijk is Argentinië pijn te doen", keek Löw vooruit. "We kunnen ons alleen geen fouten veroorloven, want elke fout wordt ijskoud afgemaakt. Argentinië is nog steeds de topfavoriet voor de wereldtitel."

Vier jaar geleden schakelde Duitsland in eigen land Argentinië uit door de penalty’s beter te nemen. Keeper Jens Lehmann had toen een briefje bij zich waarop stond in welke hoek de Argentijnse spelers zouden schieten. "Toen was een briefje genoeg, nu hebben we een heel boek nodig", zei Löw over de klasse van de tegenstander.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen