Franse politici willen Domenech spreken

29 juni 2010, 13:37   Bijgewerkt: 29 juni 2010, 14:00

Franse politici willen oud-bondscoach Raymond Domenech op het matje roepen. Ze willen dat de tacticus zich komt verantwoorden voor de blamerende prestaties van les Blues op het WK in Zuid-Afrika. Ook de afgetreden FFF-bondsvoorzitter Jean-Pierre Escalettes moet zich woensdag melden bij een parlementscommissie.

De Franse politiek gaat daarmee in tegen de waarschuwing van de FIFA, dat geen politieke inmenging zegt te dulden. Frankrijk strandde al in de groepsfase. Ook buiten het veld was het een chaos in het kamp van de Haantjes. Nicolas Anelka werd naar huis gestuurd en de spelers weigerden een dag te trainen. Zelfs president Nicolas Sarkozy bemoeide zich al met de perikelen in de selectie van Domenech. Hij had vorige week al een onderhoud met international Thierry Henry.

FIFA-voorzitter Joseph Blatter zei dinsdag nogmaals dat de Franse politiek zich niet mag bemoeien met de gang van zaken bij de nationale voetbalbond. "In Frankrijk hebben ze een nationaal thema gemaakt van het voetbal, maar dat ligt toch echt in handen van de bond. Bij politieke inmenging kan het Franse voetbal vertrouwen op de FIFA, zelfs als de president erbij betrokken is. Als een waarschuwing niet helpt, kunnen we de bond ook schorsen."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen