Grieken moeten nog altijd wachten op WK-goal

12 juni 2010, 15:18   Bijgewerkt: 13 juni 2010, 13:40

Ook in zijn vierde WK-wedstrijd ooit is Griekenland er niet in geslaagd te scoren. De formatie van bondscoach Otto Rehhagel speelde zaterdag in Port Elizabeth weinig klaar en verloor dan ook volkomen terecht met 2-0 van Zuid-Korea.

Griekenland deed in 1994 in de Verenigde Staten voor het eerst, en tot voor kort ook voor het laatst, mee aan een wereldbekerstrijd. Het avontuur in Amerika was echter één grote deceptie. Zowel van Nigeria, Argentinië als Bulgarije werd in de poulefase kansloos verloren. Griekenland lukte het zelfs niet om ook maar één treffer te maken en kregen er bovendien maar liefst tien om de oren.

De Zuid-Europeanen leken dus een prima wedstrijd tegemoet te gaan. Ten opzichte van 1994 was er natuurlijk ook al het één en ander veranderd. Zo werden de Grieken in 2004 in Portugal tot ieders verrassing Europees kampioen. Koning Otto zwaaide toen ook al de scepter. Uit de kans van Torosidis werd echter geen vertrouwen geput en Zuid-Korea greep vervolgens de macht. Dat leidde na zeven minuten tot de 1-0.

Kort na de rust viel het tweede doelpunt van de Aziaten toch, via de andere Park. De voormalig PSV’er Ji-Sung Park schoof de bal genadeloos in het doel, na gestuntel in de Griekse defensie en bepaalde daarmee de eindstand op 2-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen