Heel Oranje houdt hart vast: Robben valt uit

Koen Freriks
5 juni 2010, 15:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vlak voor het begin van het WK dreigt Oranje een gigantische domper voor de kiezen te krijgen. Arjen Robben viel na een fantastische invalbeurt tegen Hongarije (6-1) uit met een hamstringblessure. Hij moest een paar minuten voor tijd strompelend het veld verlaten. Hoe ernstig de blessure is, moet onderzoek na de oefeninterland uitwijzen. De eerste voortekenen voorspellen echter weinig goeds.

Het optreden van De Grote Vier van Nederland blijft daardoor mogelijk beperkt tot 22 minuten. Nadat Robin van Persie, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart in de tweede helft al waren gewisseld, zocht Robben in de slotfase met een aangeslagen gezicht de kleedkamer op. Na een vreemd hakje viel hij direct op de grond en bleef liggen met veel pijn aan zijn hamstrings.

Robben verliet trekkebenend het veld, met de hand op zijn gekwetste hamstring. "Ik ga ervan uit dat het vrij ernstig is", zei Van Marwijk, die zaterdagavond met de rest van zijn staf en selectie in het vliegtuig naar Johannesburg stapt. Robben blijft achter in Nederland en wordt zondag onderzocht. "Het zou onverstandig zijn om hem nu mee te nemen." 

Nog geen vervanger

Van Marwijk weet dat er tegenwoordig methodes zijn waarmee een hamstringblessure snel geneest. Hij heeft tot 24 uur voor de eerste wedstrijd van Oranje op het WK, op 14 juni tegen Denemarken, de tijd om vervangers op te roepen.

Van Marwijk heeft echter goede hoop dat Robben nog van waarde kan zijn voor Oranje in Zuid-Afrika. Zonder het zelf met zoveel woorden te zeggen, liet de bondscoach wel weten dat hij Robben bij de selectie houdt als de kans bestaat dat hij bijvoorbeeld na de groepsfase nog in actie kan komen. "Ik denk wel in die richting ja", aldus Van Marwijk. "Ik heb nu een vliegreis van elf uur om daarover na te denken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen