Invaller Robben helpt Oranje aan derde zege

24 juni 2010, 22:17   Bijgewerkt: 24 juni 2010, 22:54

Nederland kan zich opmaken voor een duel met Slowakije in de achtste finale van dit WK, maandag in Durban. Door middel van een 2-1 overwinning op Kameroen verzekerde Oranje zich van de winst in Groep E. Het winnende doelpunt werd tien minuten voor tijd gemaakt door Klaas-Jan Huntelaar, na een schot op de paal van Arjen Robben. Hij maakte tegen de Afrikanen als invaller zijn debuut op dit WK. 

De drie doelstellingen werden behaald. Nederland won niet alleen, maar speelde bij vlagen prima en zag geen enkele speler een schorsing of blessure oplopen. Bovendien gaf de uitstekende invalbeurt van Arjen Robben de Hollandse burger flink wat moed. Dat hij aan de basis stond van de winnende goal was niet alleen voor de ploeg, maar vooral ook voor hemzelf heel mooi. Na een zwaar revalidatietraject lijkt de aanvaller klaar voor de eindfase van dit WK.

Met Robben erbij nam Oranje het initiatief weer over. Coach Bert van Marwijk had vlak daarvoor ook Eljero Elia en Klaas-Jan Huntelaar in het veld gebracht en met drie frisse aanvallers in de ploeg ging Nederland op zoek naar het winnende doelpunt. Voor het eerst dit toernooi speelde Oranje in die fase met twee echte vleugelaanvallers, Elia (links) en Robben (rechts).

Oranje sloot zo een perfecte groepsfase op passende wijze af. Tegen Slowakije, komende maandag, moet een volgende stap gezet worden richting iets heel moois.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen