Mathijsen: "Niet gedacht aan blessures of kaarten"

25 juni 2010, 00:12   Bijgewerkt: 25 juni 2010, 00:25

Schadevrij blijven, dat was misschien wel de belangrijkste opdracht voor Nederland in de laatste WK-groepswedstrijd tegen Kameroen. Dat lukte, want Oranje verliet Kaapstad zonder blessures of schorsingen. Minpuntje was wel dat drie spelers (Van Bronckhorst, Kuyt en Van der Vaart) tegen een gele kaart aanliepen.

De kaarten werden gegeven na kleine overtredingen, had ook Joris Mathijsen gezien. "We wisten van tevoren dat deze scheidsrechter snel kaarten trekt. Dat bleek te kloppen. Dirk en Giovanni kregen een kaart voor hun eerste de beste overtreding."

Zelf heeft Mathijsen niet gespeeld met in zijn achterhoofd het voornemen om kaarten en blessures te vermijden. "Als je met dat idee het veld op stapt, kan je beter thuis blijven of in de bar gaan zitten. Daar denk je niet aan als je een wedstrijd speelt. Maar ik ben blij dat we als team de wedstrijd goed en schadevrij doorgekomen zijn. Bovendien zijn we eerste geworden in de groep, dat was ons belangrijkste doel. En dat Arjen zo goed invalt, is fantastisch. Als hij invalt, gebeurt er iets. Dat zie je ook aan de tegenstander, er is ontzag voor hem", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen