"Mokken mag, zolang niemand er last van heeft"

2 juni 2010, 14:30

Wat wordt de voorhoede van Oranje? Tegen Ghana maakten Dirk Kuyt, Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart allemaal een redelijk tot zeer goede indruk. Kuyt en Van der Vaart scoorden, Afellay wist teamgenoten Sneijder en Van Persie ogenschijnlijk moeiteloos te vinden. Toch staat in principe slechts één van deze drie spelers over twee weken in de basis in de eerste WK-wedstrijd tegen Denemarken.

Twee van hen zitten waarschijnlijk dus op de bank, als maandagmiddag 14 juni om 13.30 uur in het Soccer City Stadium van Johannesburg afgetrapt wordt tegen de Denen. “Het is aan de trainer om een keuze te maken”, zegt Dirk Kuyt, die tegen Ghana vanaf rechts speelde, tegen FCUpdate.nl. “Dat de concurrentie zo hevig is, is alleen maar goed. Dat houdt iedereen scherp, het niveau stijgt daardoor.”

Met nog één oefenwedstrijd en een volle trainingsweek in Johannesburg voor de boeg, nadert de concurrentiestrijd zijn climax. Van der Vaart, Afellay en Kuyt kunnen weinig anders doen dan keihard trainen en afwachten welke keuze Van Marwijk maakt voor de laatste plek in de voorhoede, naast de 'zekerheidjes' Robin van Persie, Wesley Sneijder en Arjen Robben. “Wij moeten ons best doen, de rest is aan de trainer”, besluit Kuyt. Wellicht weten we zaterdag meer, als Nederland oefent tegen Hongarije. Dan is Robben terug en zal Van Marwijk, als hij wil spelen in zijn beoogde basisformatie voor het WK, moeten kiezen voor Kuyt, Afellay óf Van der Vaart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen