Robben emotioneel: "Alles schoot door mijn hoofd"

24 juni 2010, 23:28   Bijgewerkt: 24 juni 2010, 23:39

In een eerste reactie voor de tv-camera's kwamen de emoties boven bij Arjen Robben, na zijn invalbeurt tegen Kameroen. Na een zwaar hersteltraject maakte hij tegen de Afrikanen als invaller zijn debuut op dit WK en met een sterke actie stond hij prompt aan de basis van het winnende doelpunt van Klaas-Jan Huntelaar. Het schot van Robben kwam op de paal, waarna Huntelaar de rebound benutte.

Eenmaal aangekomen bij de schrijvende pers waren de emoties wat gezakt, maar Robben bevestigde dat hij een direct na de wedstrijd een brok in zijn keel had. "De emoties kwamen naar boven. Alles schoot even door mijn hoofd, al het werk dat ik de afgelopen weken verzet heb. Natuurlijk heb ik gevreesd dat ik dit WK zou missen, dat was het eerste waar ik aan dacht toen ik tegen Hongarije die blessure opliep. Maar ik heb mezelf toen geen tijd gegeven om daar over na te denken, ik ben meteen keihard aan de slag gegaan om fit te worden. Nu ik weer fit ben en op dit WK sta, komt alles even naar boven. Het zat allemaal vrij diep bij me", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Wanneer Robben fit genoeg is om een hele wedstrijd te spelen, weet hij nog niet. "We bekijken de situatie per dag, dat heb ik zo met de medische staf afgesproken. Hoe ik me over vier dagen voel, zien we dan wel. Het belangrijkste is dat ik weer binnen de lijnen sta, dat ik wat ritme opgedaan heb. Een wedstrijd is namelijk toch heel wat anders dan een training. Dit was een belangrijke eerste stap voor me."

Over vier dagen, op maandag 28 juni, speelt Nederland in Durban tegen Slowakije.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen