Scorende Van Persie: "Ik wist dat ik het kon"

25 juni 2010, 00:06

Na moeizame optredens tegen Denemarken en Japan haalde Robin van Persie tegen Kameroen eindelijk weer het niveau dat we van hem gewend zijn. De spits was continu dreigend en aanspeelbaar en maakte op knappe wijze de 1-0.

"De afgelopen wedstrijden heb ik niet gebracht, wat ik kan brengen", toont de spits zich tegenover FCUpdate.nl zelfkritisch. "Of het een bevrijding is om te scoren? Ach, bevrijding is een groot woord. Ik wist namelijk dat ik het kon. Maar natuurlijk is het lekker als die bal er in valt, na twee mindere wedstrijden. Tegen Kameroen heb ik drie kansen gekregen, waarvan ik er één benut heb. Dat gemiddelde moet ik vasthouden."

{image-old[45039][right-half][]}Van Persie benadrukte na afloop van de wedstrijd dat hij Kaapstad met een 'fijn gevoel' verlaat. Dat hij na een uurtje gewisseld werd, vond hij prima. "Dat hadden we vooraf min of meer afgesproken, ook met het oog op mijn gele kaart. Maar in het uurtje dat ik gespeeld heb, heb ik mijn oude niveau gehaald. Er lag veel ruimte in mijn rug en elke keer dat ik diep ging, werd het gevaarlijk. Mijn goal ontstond ook op zo'n manier. Een goede pass van Rafael, een knap overstapje van Dirk en ik stond voor de keeper."

Vanaf de reservebank zag Van Persie hoe Nederland diep in de tweede helft de winst uit het vuur sleepte tegen Kameroen. Arjen Robben stond, als invaller, aan de basis van de winnende goal van Klaas-Jan Huntelaar. "Zo zie je maar weer hoe fantastisch onze selectie is. Huntelaar scoort, Arjen heeft direct een geweldige actie en Elia viel ook goed in. Ons hele team zit gewoon heel goed in elkaar. Als je ziet hoe Arjen invalt na zijn blessure...dat is gewoon fantastisch. Ik ben echt een fan van hem."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen