Stekelenburg: "Strafschop was onterecht"

28 juni 2010, 19:19   Bijgewerkt: 28 juni 2010, 20:14

Maarten Stekelenburg was tegen Slowakije, met Arjen Robben, de grote uitblinker bij Nederland. De doelman had in het eerste uur van de wedstrijd weinig te doen, maar redde zijn ploeg daarna met katachtige reflexen op schoten van Miroslav Stoch en Robert Vittek. Pas in de allerlaatste seconde moest hij een bal uit zijn doel vissen.

Vittek tekende vanaf elf meter voor de Slowaakse eretreffer, na een overtreding van Stekelenburg op diezelfde spits. Een onterechte penalty, vindt de keeper. "Ik ging voor de bal. Toen ik in de gaten kreeg dat ik daar niet bij kon, trok ik mijn handen terug. Hij liet zich vervolgens vallen. Heel jammer dat de scheids voor zoiets een strafschop geeft. Als keeper wil je toch graag de nul houden", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

Toch houdt Stekelenburg natuurlijk een goed gevoel over aan zijn wedstrijd. "Die twee reddingen op de schoten van Stoch en Vittek waren lekker. Dat schot van Stoch zag ik pas laat, dat was echt een reflex. Even later dook Vittek, vanuit het niets, vrij voor me op. Gelukkig lukte het me om een handje achter zijn inzet te krijgen. Of ik het team er doorheen gesleept hebt? Ach. Dat niet. Je wint met z'n allen en je verliest met z'n allen. We hebben hier als team gewonnen, dat is het belangrijkste."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen