Van Hanegem: "Unieke kans voor Oranje"

Koen Freriks
29 juni 2010, 10:19

Volgens Willem van Hanegem heeft Oranje een unieke kans om wereldkampioen te worden. De Kromme kijkt niet zo op tegen de komende tegenstander Brazilië. “Zo'n kans als nu krijgen we nooit meer. Het niveau van het WK is heel middelmatig en wij zijn als een van de weinigen in staat daarbovenuit te steken.”

"Het is misschien raar om Nederland uitgerekend na zo'n wedstrijd als tegen Slowakije als grote kanshebber te bestempelen”, zegt Van Hanegem in zijn column in AD/Sportwereld. “Maar ik denk echt dat wij maar een beetje meer vertrouwen en durf moeten tonen om de wereldtitel te kunnen pakken. Ik had na deze wedstrijd gemengde gevoelens. Ik ben blij dat we na vier wedstrijden nog steeds het maximale aantal punten hebben, maar aan de andere kant weet ik ook dat dit zo niet kan blijven doorgaan.”

De voormalig Oranje-international, die in 1974 met Oranje zelf net naast de WK-titel greep, heeft veel vertrouwen in de huidige selectie. “Als we op dit niveau blijven spelen, kun je ook makkelijk een keer tegen een zeperd aanlopen. Dus moet het beter. Dat weten de spelers zelf het beste. We kunnen ook beter. Dat weet toch iedereen? Ook van Brazilië, onze volgende tegenstander, ben ik niet erg onder de indruk. Ze hebben alleen een voor een tegenstander heel nare, vervelende verdediging. Met als uitzondering die jongen die voor Excelsior heeft gespeeld, Bastos. Daar hoef je niet bang voor te zijn.”

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen