Van Persie en Afellay verklaren elkaar de liefde

2 juni 2010, 00:30

Ibrahim Afellay groeit uit tot dé revelatie van Oranje in aanloop naar het WK. De PSV'er maakte tijdens de trainingen in Hoenderloo en Seefeld al een uitstekende indruk en trok die lijn door in de oefenduels tegen Mexico en Ghana. Met name de wisselwerking met Robin van Persie verloopt bijzonder goed, vindt ook de Arsenal-spits. "Ibi en ik zijn een beetje verliefd op elkaar", zegt hij tegen FCUpdate.nl.

"Het is echte liefde", zegt Van Persie met een grote glimlach. "We weten elkaar goed te vinden en waarderen elkaars kwaliteiten. Soms zie je dat spelers elkaar geforceerd proberen te vinden, bij ons gebeurt dat niet. Wij vinden elkaar, als het kan. Hij is een speler die openingen ziet én de kwaliteiten heeft om vervolgens de juiste pass te geven. Heel bijzonder. Of ik verbaasd ben dat hij nu deze kans krijgt van Van Marwijk? Nee hoor. Deze trainer heeft mij ook ooit laten debuteren bij Feyenoord. Als hij spelers goed genoeg vindt, stelt hij ze op. Dat gebeurt nu ook met Ibrahim."

De PSV'er lijkt, na een moeizaam seizoen bij zijn club, helemaal te zijn opgebloeid. "Er staat een WK voor de deur, logisch dat ik dat enthousiast ben en keihard werk voor een basisplaats", relativeert Afellay. "Maar het klopt ook wel dat ik het lekker vind om een aanvallende rol te hebben, zoals nu bij Nederland. Bij PSV speelde ik toch wat meer controlerend. Dat is ook prima, maar nu bij Oranje kan ik meer van mezelf laten zien. Zeker omdat ik samenspeel met allemaal geweldige voetballers. Van betere spelers om je heen, ga je zelf ook vanzelf beter voetballen", weet hij.

Door zijn goede spel heeft Afellay bondscoach Bert van Marwijk een luxe-probleem bezorgd. Op het WK kunnen maar vier aanvallers spelen en minimaal zeven spelers lijken voor één van deze posities in aanmerking te komen. "Ik ben inderdaad blij dat ik geen bondscoach ben, we maken het hem niet gemakkelijk", lacht de PSV'er.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen