Van Toorn: "Robben kwam afspraken niet na"

Koen Freriks
26 juni 2010, 09:41

Fysiotherapeut Dick van Toorn heeft over zijn hart gestreken, toen Arjen Robben hem vroeg om een intensieve behandeling van zijn hamstringblessure. De 77-jarige Rotterdammer is in het verleden teleurgesteld geweest in de vleugelaanvaller. 

Van Toorn nam Robben al eens eerder onder handen als speler van Real Madrid. Hij maakte hem fit, maar daarna liet de huidige ster van Bayern München anderhalf jaar niets meer van zich horen. "Daar was ik bijzonder teleurgesteld over. Daarom heb ik hem verteld dat hij een ander traject moest volgen toen hij na Nederland-Hongarije bij me kwam met zijn gescheurde hamstring", vertelt Van Toorn in De Telegraaf.

"We hebben een stevig gesprek gevoerd omdat Robben zijn afspraken niet was nagekomen. Daar houd ik niet van", aldus Van Toorn, die uiteindelijk besloot met de hand over zijn hart te strijken. De behandeling sloeg uitstekend aan, een week later was Robben alweer hersteld. 

"Ik heb genoten van zijn rentree. De middag ervoor heb ik hem nog een half uur gesproken. Hij zat met kleine dingetjes, maar er was niets mis. Als hij dan zo emotioneel reageert, doet me dat wel iets." 

Van Toorn herhaalt dat Robben al langer topfit was. Bondscoach Bert van Marwijk was te voorzichtig, vindt de ervaren therapeut daarom. "Hij was gewoon fit. De bondscoach gaat over de technische en tactische afwegingen, maar fysiek mankeert hij niets meer. Kijk maar eens hoe hij de bal op de paal schoot met zijn 'geblesseerde' been."

Volgens Van Toorn kan Robben daarom prima in de basis starten als Oranje het maandag opneemt tegen Slowakije. Van Marwijk lijkt echter de voorkeur te geven aan een nieuwe invalbeurt van de topaanvaller en pas vrijdag in de eventuele kwartfinale een basisplaats in te ruimen voor zijn sterspeler.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen