WK-weblog: in balans richting de wereldtitel

26 juni 2010, 18:06   Bijgewerkt: 26 juni 2010, 18:17

Wesley Sneijder begon er een paar dagen geleden ineens over. Hij had een bandje geïntroduceerd bij Nederland, dat voor een betere balans in je lichaam zorgde. Inmiddels draagt half Oranje het witte bandje, de Power Balance genoemd.

Het eerste voorbeeld van Sneijder was heel eenvoudig. Mensen die normaal gesproken voorover buigen en hun eigen tenen niet kunnen aanraken, kunnen dat wel met het armbandje om hun pols. “Zelf merk ik dat ook”, vertelde de kleine middenvelder trots. Hoe het armbandje precies werkte, bleef onduidelijk. Iets over het energieveld in je lichaam, dat in balans gebracht zou worden door de armband. Leuk verhaal, maar als nuchtere Hollander haal je er toch je schouders voor op. Beter in balans zijn door een kunststof armband te dragen, het zal allemaal wel.

power balance armband

power balance armband

“Euhm”, begon de aanvoerder van Nederland zijn verhaal. “Tsja. Wat het bandje precies doet, weet ik niet. Iets met plussen en minnen, daar schijnt je lichaam op te reageren”, vertelde hij, terwijl hij naar zijn bandje wees. “Kijk, je ziet hier twee ronde vlakjes. Daar zit iets in, wat goed voor je evenwichtsgevoel en kracht schijnt te zijn”, stamelde hij wat onhandig.

Uit de manier waarop Van Bronckhorst over het armbandje vertelde, bleek dat hij zelf ook wat sceptisch was over het nieuwe fenomeen. “Of ik er honderd procent in geloof? Tsja...niet honderd procent misschien, maar wel één procent. En als dat helpt om wereldkampioen te worden, draag ik dat armbandje graag”, lachte hij.

Wereldkampioen worden dankzij een armbandje, het klinkt bizar. Maar wedden dat iedereen in Nederland over een tijdje met zo'n ding loopt, als Oranje de titel pakt?

Roland Mather

Hoofdredacteur FCUpdate.nl

Volg mij tijdens het WK op Twitter!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen