4 op 10 Nederlanders verwacht Oranje-zege

1 juli 2010, 18:39

Vier op de tien Nederlanders denken dat Oranje vrijdag in de kwartfinale van het WK wint van Brazilië. Een even groot deel denkt dat het Nederlands elftal ten onder gaat tegen de Goddelijke Kanaries, zo blijkt uit een onderzoek van Synovate.

Verder denken zeven op de tien Nederlanders dat het treffen wordt beslist in twee keer drie kwartier. 13 procent denkt dat de reguliere speeltijd niet genoeg is en de beslissing in de verlenging valt. Slechts enkelen durven te denken aan penalty's. Slechts 22 procent verwacht dat Oranje de wereldtitel in de wacht sleept.

Bijna driekwart van de Nederlanders is van plan de krachtmeting te volgen, het merendeel thuis. De overigen kijken op het werk, in de horeca of bij vrienden. De peiling van Synovate is uitgevoerd onder duizend Nederlanders tussen dinsdag tot en donderdag 12.00 uur.

In de poll van onlinevriendennetwerk Hyves is het vertrouwen in Oranje groter. Bijna driekwart van de bezoekers denkt dat Nederland gaat winnen. Een kleine 10 procent verwacht zelfs dat er makkelijk gewonnen wordt. Ruim drieduizend mensen hebben hun stem uitgebracht.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen