Buitenlandse media oordelen hard over Oranje

Ger
12 juli 2010, 11:27   Bijgewerkt: 12 juli 2010, 11:43

Buitenlandse media zijn in hun berichtgeving over de WK-finale weinig lovend over het Nederlands elftal. Volgens de Franse krant Le Parisien speelde Oranje zijn slechtste wedstrijd van het toernooi en verpestte het team de wedstrijd door fouten en overtredingen.

"Wat een lelijke finale was dit", stelde het Duitse tabloid Bild. Volgens Bild had Nigel de Jong een rode kaart moeten krijgen na "zijn kungfu-schop" tegen Xabi Alonso. Ook de Braziliaanse nieuwssite G1 meende dat De Jong uit het veld had moeten worden gestuurd. De Argentijnse krant Clarín noemde doelpuntenmaker Andrés Iniesta de grote man van de finale. "Door de magie van Iniesta is Spanje voor het eerst in zijn geschiedenis wereldkampioen."

De Britse krant Daily Telegraph noemde de finale "afschuwelijk slecht" en stelde dat vooral de Nederlanders zich schuldig maakten aan overtredingen. Ook andere Britse kranten waren hard in hun oordeel over Nederland. Volgens The Independent hoeft niemand er om te treuren dat Nederland geen wereldkampioen is geworden. De krant constateerde dat Oranje alle middelen wilde gebruiken om het Spaanse team van coach Vicente del Bosque te stoppen. "Het was een wonder dat Johnny Heitinga, de verdediger van Everton, als enige van het veld werd gestuurd", aldus The Independent.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen