Del Bosque heeft geen 'anti-Sneijder-plan'

10 juli 2010, 20:30

Bij Real Madrid werd hij een jaar geleden weggestuurd, maar inmiddels is heel Spanje bang voor Wesley Sneijder. De middenvelder is de grote man van dit WK en leverde met vijf goals een grote bijdrage aan het succes van Nederland. Als Spanje er zondag in slaagt om hem uit te schakelen, is de ploeg een heel eind op weg.

Een speciaal plan daarvoor heeft Spanje niet, verklapte bondscoach Vicente del Bosque zaterdag. “Een anti-Sneijder-plan hebben we niet, nee. Middenvelders zoals hij zijn moeilijk te dekken, maar we hebben dit toernooi al tegen vergelijkbare spelers gespeeld. We hoeven voor Sneijder geen speciaal plan te maken.”

Naast Sneijder werd ook Mark van Bommel aangehaald tijdens het praatje. In het buitenland is veel kritiek op de overtredingen van de middenvelder, maar Del Bosque gaat daar niet in mee. “Van Bommel doet fantastisch werk voor de ploeg, hij is misschien wel exemplarisch voor Oranje. We moeten het niet over zijn overtredingen hebben. Daar moet de scheidsrechter over oordelen, hij bepaalt de grens."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen