Dunga hoopt op aanvallend Nederlands elftal

1 juli 2010, 20:15   Bijgewerkt: 1 juli 2010, 21:16

Als het aan Dunga ligt, wordt het smullen voor de neutrale fans tijdens Nederland-Brazilië. De bondscoach hoopt dat beide teams de wedstrijd met aanvallende intenties ingaan. “Als dat gebeurt, kunnen we een schitterend duel verwachten.”

“Veel zal afhangen van de manier waarop Nederland speelt”, zei de bondscoach van Brazilië, die in 1994 in de Verenigde Staten met de Seleçao de wereldtitel binnenhaalde, in zijn vooruitblik op het duel met Oranje. “Als beide teams aanvallen, wordt het een kwalitatief goede wedstrijd, met veel kansen en doelpunten. Daar hopen wij op. Het zou mooi zijn als het een mooie, open wedstrijd wordt.”

Tegen Portugal en Noord-Korea kwam Brazilië dit toernooi niet uit de verf. Vooral de aanvallers hadden het in die wedstrijden moeilijk, omdat er amper ruimte lag. “Kijk”, luidde de analyse van de oud-middenvelder, “als je met twintig spelers op één helft staat, is het logisch dat het lastig is om een opening te vinden. Als de spelers meer verspreid staan over het veld, krijg je automatisch meer gevaar voor beide goals.”

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen