Gio na primeur: "Geloof in titel nu nog sterker"

2 juli 2010, 19:20   Bijgewerkt: 2 juli 2010, 19:32

De carrière van Giovanni van Bronckhorst is met een dikke week verlengd. De linksback zet na dit WK een punt achter zijn loopbaan en tegen Brazilië zag het er 45 minuten lang naar uit dat hij na vandaag zijn schoenen in de kast kon stoppen. Nederland draaide de partij echter om, won met 2-1 en gaat door naar de halve finale.

"Ik mag inderdaad nog even door", zei Van Bronckhorst na afloop van de wedstrijd met een grote glimlach tegen FCUpdate.nl. "Nog twee wedstrijden, sowieso."

De aanvoerder kwam in de mixed zone van het Nelson Mandela Bay Stadium woorden tekort om zijn vreugde te beschrijven. "Fantastisch. Ik ben echt ontzettend blij. Dit is mijn zesde wedstrijd tegen Brazilië en ik had nog nooit van ze gewonnen. Om ze dan op de kwartfinale van het WK te verslaan is geweldig. Kan niet beter."

Oranje begon matig aan het duel met de Brazilianen, maar zette de boel in de tweede 45 minuten helemaal recht. "Het was een bewogen wedstrijd", lacht de linksback. "De eerste helft was Brazilië heel goed, wij waren wat nerveus. Ze kregen kansen op de 2-0, maar gelukkig viel die niet. Daarna ging het steeds beter."

In de halve finale speelt Nederland tegen Uruguay of Ghana. Op papier veel mindere tegenstanders dan Brazilië, maar Van Bronckhorst wil niet alvast naar de finale kijken. "In de halve finale van een WK staan geen zwakke landen, iedereen kan nu van iedereen winnen. Wij moeten zorgen dat we er dinsdag staan en die wedstrijd winnen. Ik heb in 1998 al een wedstrijd om de derde plaats gespeeld en dat was geen pretje. Ik hoop niet dat ik dat nog een keer mee hoef te maken. We gaan voor de finale en willen die winnen. Het geloof dat we wereldkampioen kunnen worden was er de afgelopen weken al, maar is nu alleen maar sterker geworden", besluit hij.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen