Gio: "Wereldbeker optillen is een droom"

10 juli 2010, 19:24   Bijgewerkt: 10 juli 2010, 19:31

Als Nederland zondag wereldkampioen wordt, is Giovanni van Bronckhorst degene die de beker als eerste de lucht in mag tillen. Het zou een droom zijn die uitkomt, gaf de aanvoerder zaterdag toe tijdens een drukbezochte persconferentie.

"Ik heb spelers als Maradona, Cafú en Dunga in het verleden die beker omhoog zien tillen. Natuurlijk heb ik daar wel eens van gedroomd. Zo'n moment is maar voor weinig spelers weggelegd. Het zou fantastisch zijn voor mij, maar vooral ook voor de ploeg en het hele land als we zondag die beker kunnen pakken", aldus de captain. 

Wat het voor Van Bronckhorst (35) extra bijzonder maakt, is dat hij tegen Spanje de laatste wedstrijd in zijn profloopbaan speelt. "Toen ik drie maanden geleden aankondigde dat ik na het WK zou stoppen, hoopte ik natuurlijk dat de WK-finale mijn laatste wedstrijd zou zijn. Ik ben er heel trots op dat dat gelukt is. Maar nu we zo ver gekomen zijn, willen we ook winnen. Ik heb in mijn carrière al veel finales gespeeld en finales tellen alleen als je wint. Wij geloven er in dat wij morgen kunnen winnen."

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen