Kesler hoopt op finale tegen Duitsland

6 juli 2010, 13:38   Bijgewerkt: 6 juli 2010, 13:43

Waar Bert Van Marwijk vindt dat er voor de halve finale tegen Uruguay nog niet gesproken mag worden over een eventuele finale, heeft Henk Kesler al wel zijn voorkeur uitgesproken. De vertrekkend KNVB-directeur ziet Nederland het liefst op 11 juli tegen Duitsland aantreden in Johannesburg.

“Ik zou voor Duitsland kiezen”, zei hij tegen OnsOranje. “Gezien de historie. Het zal verdomd moeilijk worden, maar Nederland-Duitsland blijft natuurlijk een heel bijzonder treffen. Er leven dan natuurlijk ook revanchegevoelens. Met name over de verloren WK-finale van 1974. Maar we moeten niet dezelfde fout maken als in 2008, toen we dachten dat we Rusland wel even zouden verslaan. We moeten niet op een finale vooruitlopen en denken dat we wel even kampioen worden. En Uruguay vergeten.”

Ook liet Kesler weten erg tevreden te zijn met Bert van Marwijk als bondscoach. “Het is nu beter dan twee jaar geleden. Het is duidelijk meer een eenheid. Er zijn onder Van Marwijk geen splijtzwammetjes, zoals toen. Er is ook meer ervaring in de staf, want de rol van Frank de Boer en Phillip Cocu is erg belangrijk.”

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen