"Respect voor Spanje, maar geen angst"

8 juli 2010, 14:04   Bijgewerkt: 8 juli 2010, 17:02

Nederland speelt zondag in de finale van het WK tegen het 'beste land ter wereld van de afgelopen jaren'. Dat stelde bondscoach Bert van Marwijk donderdag tijdens een drukbezochte persconferentie in Johannesburg. Hij verwacht een wedstrijd tussen twee teams die eenzelfde manier van spelen hebben. "Nederland en Spanje spelen met dezelfde intentie, alleen de uitvoering is soms wat anders."

Van Marwijk had woensdag met bovengemiddelde interesse gekeken naar de halve finale tussen Duitsland en Spanje. Dat de Zuid-Europeanen als winnaar uit de bus kwamen (1-0), verbaasde de bondscoach niet. “Ze waren de verdiende winnaar en in mijn ogen heeft Spanje, sinds een paar jaar, de beste ploeg van de wereld. Ze spelen op eenzelfde manier als FC Barcelona en die speelwijze heb ik de laatste jaren regelmatig als voorbeeld aangehaald in mijn wedstrijdbesprekingen. Ze hebben geen geheimen voor ons, maar andersom geldt dat waarschijnlijk hetzelfde.”

Na die laatste opmerking haastte Van Marwijk zich te zeggen dat Spanje ook een goed 'team' heeft. “Je ziet dat vooral bij balverlies. De hele ploeg heeft dan de bereidheid om in te zakken en druk te zetten. Dat begint al bij de spitsen. Wij beheersen dat ook, maar zijn soms nog wat slordig. Ook voorin, we hebben al een aantal kansen gemist. Dat moet anders om te winnen", realiseert hij zich.

Dat Spanje favoriet is in de finale, zegt Van Marwijk niets. “Daar ben ik niet mee bezig. Misschien is Spanje inderdaad favoriet, maar beide teams kunnen winnen.”

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen