Torres: "Spanje-Duitsland voelt als dé finale"

4 juli 2010, 08:19

Voor het eerst sinds 1950 behoort Spanje weer tot de beste vier ploegen van de wereld. De Europees kampioen won zaterdag moeizaam met 1-0 van Paraguay en plaatste zich zo voor de halve finale van het wereldkampioenschap.

In de halve eindstrijd stuit Spanje op een oude bekende, namelijk Duitsland. Twee jaar geleden stonden beide teams tegenover elkaar in de finale van het EK. Spanje won, met 1-0. De doelpuntenmaker van toen, Fernando Torres, kijkt uit naar de nieuwe confrontatie met die Mannschaft. "Geweldig om in de halve finale van het WK tegen een sterke ploeg als Duitsland te staan. Of ik weer ga scoren tegen hen? Ha, dat zou heel mooi zijn", zei hij na Spanje-Paraguay tegen FCUpdate.nl.

Volgens Torres is niet Europees kampioen Spanje, maar Duitsland woensdag de grote favoriet. "Ze hebben dit toernooi meer laten zien en beter gepresteerd dan wij", verwijst hij naar de indrukwekkende zeges van de Duitsers tegen Engeland (4-1) en Argentinië (4-0). "Daarom denk ik niet dat wij de wedstrijd als favoriet in gaan."

De andere halve finale, Nederland-Uruguay, valt voor de meeste buitenlandse voetbalvolgers een beetje in het niet bij Spanje-Duitsland. Op de vraag of hij denkt dat de winnaar van Spanje-Duitsland ook het WK gaat winnen, antwoordde de spits half bevestigend. "In de andere halve finale staan ook twee sterke teams. Maar Spanje-Duitsland voelt als dé finale, dat klopt. Het is erg jammer dat één van beide teams naast de WK-finale gaat grijpen. Hopelijk zal dat Duitsland zijn", lacht hij.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen