Van Bronckhorst: "We waren er zo dicht bij"

12 juli 2010, 01:14   Bijgewerkt: 12 juli 2010, 01:22

Hij had er al van gedroomd, van een afscheid met een wereldtitel. Het mocht niet zo zijn voor Giovanni van Bronckhorst. De aanvoerder van Nederland zag zijn team in de finale na verlenging verliezen van Spanje. Het winnende goal viel in de 116e minuut en op dat moment was Van Bronckhorst al gewisseld. Noodgedwongen.

"Toen ik in het begin van de verlenging een schot van Iniesta blokte, schoot de kramp er in", zegt hij tegen FCUpdate.nl. "Ik kon niet meer verder en moest ik gewisseld worden. Daarna hoopte ik dat we een strafschoppenserie konden halen, maar vier minuten voor tijd ging het mis. Ongelooflijk. We waren er zo dicht bij", treurt hij.

Oranje was niet alleen dicht bij een strafschoppenserie, maar ook dicht bij een 1-0 zege. Arjen Robben kreeg twee enorme kansen op de openingstreffer. "Tegen Spanje krijg je niet veel kansen. Als je er dan twee mist, wordt het moeilijk. Maar aan de andere kant moet ik ook toegeven dat Spanje meer balbezit en meer kansen gehad heeft. Op een bepaald moment verloren we de grip op de wedstrijd, maar toch heb ik nooit het idee gehad dat we gingen verliezen. Pas toen we met tien man kwamen te staan, wist ik dat het lastig zou worden. Maar toch...het was nog maar vier minuten tot het einde. We kunnen onszelf niets verwijten, maar dit is heel erg zuur", sluit Gio af.

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen