Van Persie snapt reserverol Fabregas niet

Koen Freriks
10 juli 2010, 12:08

Robin van Persie snapt niet waarom Cesc Fabregas naast de basis staat bij het Spaanse nationale team. Bondscoach Vicente del Bosque kiest op het WK steeds voor Sergio Busquets, de onervaren middenvelder van FC Barcelona. “Dat is toch niet te begrijpen?”, vraagt Van Persie zich af.

De spits van Oranje en de middenvelder van Spanje zijn teamgenoten bij Arsenal. “Ik zit elke wedstrijd van Spanje weer te kijken of hij meedoet en steeds staat hij ernaast”, vertelt Van Persie tegen NuSport. “Een linie met Xavi, Iniesta en Fabregas is toch het ideale middenveld? Hij verdient een vaste basisplaats, dat zeg ik al een paar jaar. Nu staat Sergio Busquets op z’n plek, een goede speler, maar Fabregas is stukken beter.”

Van Persie heeft bijna medelijden met de aanvoerder van zijn club. “Het lijkt me heel frustrerend als je zo goed bent als hij, maar toch op de bank zit. Ik zou het leuk vinden als hij zondag speelt, dat maakt de uitdaging nog mooier. Je wilt altijd tegen de besten spelen, daar hoort hij bij.”

Van Persie zegt gekscherend dat hij de finale Nederland-Spanje had voorspeld. “Toen duidelijk werd dat we niet in dezelfde helft van het speelschema zaten, sms’te ik al: ‘Zie je in de finale’. Dat is nog uitgekomen ook. We hebben al afgesproken dat we met elkaar shirtje gaan ruilen.”

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen