WK-weblog: 2010, zo werden wij wereldkampioen

11 juli 2010, 12:08

Een week of vijf geleden stond ik in een boekhandel op Schiphol. Mijn vlucht naar Johannesburg zou over een uurtje of twee vertrekken en ik zag het boek '2010: zo werden wij wereldkampioen' van auteur Patrick Bernhart liggen. Leuk, dacht ik. Kon ik tijdens het WK, dat misschien wel weer zou uitdraaien op een deceptie voor Oranje, wegdromen bij het idee hoe mooi het had kunnen zijn.

Van het boek heb ik nog geen bladzijde gelezen. Het scenario dat Nederland dit wereldkampioenschap zelf schrijft, is namelijk al mooier dan ieder boek kan beschrijven. De glorieuze terugkeer van Arjen Robben na zijn blessure, de heldenrol van de oer-Hollandse cultheld Dirk Kuyt, de legendarische winst op Brazilië, het sprookje van de afscheid nemende aanvoerder Giovanni van Bronckhorst die zijn team met een wereldgoal naar de finale hielp: Oranje schrijft zijn eigen boek.

Als hij vanavond scoort en Nederland zo de wereldbeker bezorgt, is het droomscenario compleet. Ik denk aan een scenario waarin het tot de zestigste minuut 0-0 staat. Op de rand van het strafschopgebied krijgt Van Persie dan de bal, hij maakt een schijntrap met rechts, sleept de bal naar binnen en krult hem met links in de verre kruising. Tien minuten voor tijd beslist Van Persie de wedstrijd vervolgens met een prachtige, directe vrije trap: 2-0.

Mocht het vanavond onverhoopt mis gaan: dan heb ik voor de terugweg naar Nederland altijd nog het boek, dat ik vijf weken geleden gekocht heb. Lezen over hoe mooi het had kunnen zijn. Maar het liefst droom ik vanaf maandagavond 19.30 uur, als mijn vliegtuig vertrekt, weg bij het echte succesverhaal van Nederland. Nog negentig, of maximaal 120, minuten: de droom van Oranje is bijna werkelijkheid.

Roland Mather

Hoofdredacteur FCUpdate.nl

Volg mij tijdens het WK op Twitter!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

It's showtime! Wed €5 en scoor €50 euro aan free bets!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen