Rutten waarschuwt: "Niet hollen en draven"

25 augustus 2010, 13:46   Bijgewerkt: 25 augustus 2010, 21:02

PSV staat donderdag in eigen stadion voor de opdracht om een 1-0 achterstand goed te maken tegen Sibir Novosibirsk, de hekkensluiter van de Russische liga. Gezien de povere kwaliteit van de tegenstander is dat zeker geen onhaalbare opgave, maar Rutten benadrukt dat zijn elftal niet te enthousiast naar voren moet gaan lopen.

"Het team wil heel graag, de supporters willen heel graag en het is een gegeven dat we doelpunten moeten maken. Maar dat moeten we georganiseerd doen en niet met hollen en draven", zegt hij op de officiële website van de Eindhovense ploeg.

Rutten waarschuwt voor het gevaar van de Russische counters. "Het lijkt allemaal heel simpel, maar er is maar één doel: volgende ronde bereiken. Sibir kan een vervelend team zijn om tegen te spelen, fysiek heel sterk ook. Ze kunnen de bal soms op een ongenuanceerde manier naar voren spelen en er dan achteraan rennen. Dat is moeilijk om tegen te voetballen. Als er een bal verkeerd valt dan spelen ze hem in de ruimtes. Als we dan niet goed georganiseerd staan, levert dat gevaar op."

PSV mist tegen Sibir de geschorste Maza Rodriguez. Bovendien worden Carlos Salcido en Ibrahim Afellay, met het oog op  transfers, buiten de selectie gelaten. Rutten wil daar niet te lang bij stilstaan. "Ik sta er zo in dat de spelers die er niet bij zijn, rondom de wedstrijd niet belangrijk zijn. Het gaat om de jongens die er wel zijn." Tot die jongens behoort ook Balázs Dzsudzsák. De Hongaar zat vorige week nog een openstaande schorsing uit het afgelopen seizoen uit.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen