Van Gaal: "Blij met een extra jaar bij Bayern"

Koen Freriks
27 september 2010, 20:13   Bijgewerkt: 27 september 2010, 21:42

Louis van Gaal verlengde maandag zijn contract bij Bayern München. Een mooi statement van de clubleiding, nu de Duitse topclub een zeer moeizaam begin aan het seizoen heeft gemaakt. "Ik ben blij dat ik nog een jaar langer bij Bayern München mag werken", verklaarde Van Gaal, nadat hij zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis had gezet.

De Nederlandse succescoach staat nu tot medio 2012 onder contract bij de Duitse recordkampioen. "Het is altijd belangrijk om te winnen en bij een topteam als Bayern heb je die mogelijkheid", zei hij in Basel, waar Bayern zich voorbereidt op het Champions League-treffen met Basel.

Ondanks het goede nieuws is er toch echt werk aan de winkel voor de 59-jarige Amsterdammer. Zijn miljoenenformatie beleeft de slechtste competitiestart in 33 jaar. Bayern haalde tot nog toe slechts acht punten uit zes duels. 

Van Gaal kan inspiratie halen uit vorig seizoen, toen hij ook stroef begon met zijn team. "Ik had wat moeilijkheden aan het begin. Maar de clubleiding sprak het vertrouwen in me uit en dat gaf ons als team de mogelijkheid om zo bijvoorbeeld de Champions League-finale in Madrid te bereiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen