Dortmund duwt Bayern verder in het moeras

3 oktober 2010, 19:20   Bijgewerkt: 3 oktober 2010, 19:34

De problemen van Bayern München in de Bundesliga worden met de week groter. Tegen Borussia Dortmund leed de dolende ploeg van trainer Louis van Gaal zondag al de derde competitienederlaag van het seizoen, 2-0. Hierdoor is de achterstand op de verrassende koploper FSV Mainz 05 opgelopen tot dertien punten.

Historisch slecht. Anders kan de seizoensstart van Bayern München niet beschreven worden. De ploeg won deze jaargang pas twee keer en beide zeges kwamen uitermate gelukkig, door een doelpunt in blessuretijd, tot stand. Twee keer hielden de Zuid-Duitsers één puntje over aan een wedstrijd en Borussia Dortmund was zondag al de derde ploeg die Bayern wist te verslaan. 1.FC Kaiserslautern (2-0) en FSV Mainz (1-2) gingen Dortmund al voor. Hierdoor bivakkeert de landskampioen na zeven speeldagen in het rechterrijtje van de Bundesliga. De gevarenzone is dichtbij.

Tegen Dortmund wist Bayern geen moment te imponeren. Door goals van Lucas Barrios en oud-Feyenoorder Nuri Sahin liep de thuisploeg in het eerste kwartier na rust uit naar 0-2 en daarna kwam de zege geen moment meer in gevaar. Dortmund verstevigde zo zijn tweede plek in de Bundesliga, achter het verrassende Mainz, en lijkt momenteel misschien wel de belangrijkste kandidaat voor het kampioenschap.

Bayer Leverkusen liet zondag de kans liggen om op te klimmen naar plek drie, achter Dortmund. In eigen huis speelde de ploeg van trainer Jupp Heynckes met 2-2 gelijk tegen Werder Bremen. Hannover 96 blijft nu de verrassende nummer drie, één punt voor Leverkusen. Bremen staat in punten gelijk met Bayern München.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen