Bayern ontsnapt aan nederlaag bij hekkensluiter

6 november 2010, 17:30   Bijgewerkt: 6 november 2010, 18:48

Bayern München blijft worstelen in de Duitse competitie. Op bezoek bij hekkensluiter Borussia Mönchengladbach ontsnapte de ploeg van coach Louis van Gaal ternauwernood aan een nederlaag. Pas vlak voor tijd maakte Philipp Lahm de 3-3.

Bayern begon zwak in Mönchengladbach en stond al na vijf minuten met 1-0 achter. Door treffers van Mario Gomez en Bastian Schweinsteiger had de regerend kampioen deze achterstand nog voor rust omgebogen in een 1-2 voorsprong, maar na de pauze ging het weer mis. Bastian Schweinsteiger miste een strafschop en na een gelijkmaker van Marco Reus tekende Igor de Camargo na een uur voor de 3-2.

De buit leek binnen voor de thuisploeg, maar dankzij Lahm kwam Bayern in de 84ste minuut terug tot 3-3. Verder kwam de formatie uit Beieren echter niet, waardoor het opnieuw verder achterop dreigt te raken bij koploper Borussia Dortmund.

Naast de kampioen van 2010, Bayern, had ook de kampioen van 2009 een vervelende middag. VfL Wolfsburg, met coach Steve McClaren, ging met 3-1 onderuit bij Eintracht Frankfurt. Topscorer Theofanis Gekas scoorde twee keer. 

Hamburger SV, zonder de geblesseerde Ruud van Nistelrooy, won wel. Op eigen veld wonnen de Noord-Duitsers met 2-1 van TSV 1899 Hoffenheim. Bij Hamburger SV stond Joris Mathijsen, zoals altijd, in het hart van de verdediging.

Nummer twee FSV Mainz 05 ging onderuit bij subtopper SC Freiburg: 1-0. Voor de voormalige nummer één was het de derde nederlaag in vier duels. Koploper Borussia Dortmund kan zondag bij winst in de uitwedstrijd tegen Hannover 96 de voorsprong op de achtervolger uitbouwen naar vier punten. Bayern München staat vooralsnog op de negende plaats, negen punten achter de lijstaanvoerder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen