Bayern rolt Frankfurt op, Van Tor trefzeker

27 november 2010, 17:19   Bijgewerkt: 27 november 2010, 19:25

Louis van Gaal heeft met Bayern München een sprongetje gemaakt in de Duitse Bundesliga. De Amsterdamse oefenmeester zag der Rekordmeister zaterdag in de eigen Allianz Arena Eintracht Frankfurt oprollen: 4-1.

Oka Nikolov, de doelman van Frankfurt, mag zich de zege van Bayern grotendeels aanrekenen. De sluitpost liet na de pauze twee keer een bal los, waardoor Müller en Gomez scoorden. Hierdoor liep Bayern uit naar 3-1. De rustscore was 1-1, door goals van Tymoschuk en Theofanis Gekas. In de slotfase voerde Tymoschuk de marge op tot 4-1, wat meteen de eindscore was in Zuid-Duitsland.

Bayern, waar Mark van Bommel 25 minuten voor tijd zijn rentree maakte, klimt door de overwinning naar de vijfde plaats. Dat komt mede doordat 1899 Hoffenheim tegen nummer drie Bayer Leverkusen 2-2 speelde. Bayern heeft 23 punten, elf minder dan koploper Borussia Dortmund, dat vanavond Borussia Mönchengladbach ontvangt. Hannover 96 profiteerde eveneens van de remise van Hoffenheim, door met 3-0 te winnen van SC Freiburg en zo naar plek vier te stijgen. Het heeft twee punten meer dan Bayern, dat volgende week bij Schalke 04 op viste gaat.

Die ploeg kwakkelt ondertussen rustig verder. Klaas-Jan Huntelaar speelde negentig minuten bij de formatie uit Gelsenkirchen, maar de aanvaller uit de Achterhoek kon niet voorkomen dat zijn club een fors pak slaag kreeg bij 1.FC Kaiserslautern: 5-0. Schalke blijft daardoor vijftiende, met dertien punten.

Ruud van Nistelrooy deed het beter dan The Hunter. Van Tor had maar weinig tijd nodig om zijn klasse te etaleren. De aanvaller mocht in de 58ste minuut invallen bij Hamburger SV en trof twee minuten later al doel voor die Rothosen tegen VfB Stuttgart. Daarmee bepaalde hij de eindstand op 4-2, waardoor HSV naar de zevende plaats klimt. Het verschil met Bayern is twee punten. Van Nistelrooy was de enige Nederlander die in actie kwam bij HSV aangezien Joris Mathijsen en Eljero Elia geblesseerd zijn. Om dezelfde reden ontbrak Khalid Boulahrouz bij Stuttgart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen