'Bekerspecialist' NAC schakelt Heerenveen uit

9 november 2010, 20:39   Bijgewerkt: 9 november 2010, 21:03

In aanloop naar de wedstrijd beschreef Ron Jans, de trainer van SC Heerenveen, NAC Breda als een 'bekerspecialist'. Die status maakte de ploeg uit Breda dinsdag volledig waar. In Friesland won NAC met 0-2 van Jans' Heerenveen.

NAC hoopt al jaren zich voor het eerst sinds 1974 weer eens te plaatsen voor de finale. De laatste seizoenen waren de Bredanaren dichtbij. In de laatste vier jaar strandde NAC drie keer in de halve finale en één keer in de kwartfinale. AZ (2007), Feyenoord (2008) en FC Twente (2009) waren in de halve eindstrijd te sterk voor NAC, dat zich vorig seizoen in de kwartfinale liet verrassen door Go Ahead Eagles (1-2).

Jans startte met dezelfde elf spelers als in dat duel. Michal Svec, die pas net is hersteld van een hamstringblessure, hield het een helft vol. De Zweed Philip Haglund was zijn vervanger. Haglund stond nog maar net op het veld of Heerenveen, dat de KNVB-beker in 2009 won, kwam op achterstand. Na een goede voorzet van Jens Janse scoorde Matthew Amoah van dichtbij.

Bas Dost kreeg na een grote fout van doelman Jelle ten Rouwelaar dé kans om het nog spannend te maken, maar de lange aanvaller miste. Ook daarna waren de beste kansen voor Heerenveen (Haglund raakte de lat), dat er niet in slaagde te scoren. NAC bleef overeind en is zo weer een stap dichter bij de gewenste finale. Wel kregen interim-trainers Gert Aandewiel en John Karelse in de slotfase te maken met een nieuwe tegenvaller. Janse viel uit en voegt zich vermoedelijk bij de toch al behoorlijk lange lijst met geblesseerden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen