Groep D: Barça geplaatst, Rubin Kazan leeft nog

24 november 2010, 22:55   Bijgewerkt: 25 november 2010, 00:07

FC Barcelona heeft het eerste ticket in Groep D van de Champions League voor de achtste finales gegrepen. De Spanjaarden hadden woensdag in Griekenland vrijwel geen problemen met Panathinaikos: 0-3.

In de beginfase maakte Panathinaikos het Barcelona wel enigszins moeilijk, maar in de 27ste minuut kwam de gastheer op achterstand door een tegengoal van Pedro. Tussen de 63ste en 69ste liepen de Catalanen vervolgens uit naar 0-3, door treffers van Lionel Messi en opnieuw Pedro. Het duel werd overigens verstoord door een 'fan' die het veld opgerend kwam, maar hij werd snel ingerekend.

Rubin Kazan hield zijn kansen voor de tweede plek in leven. De Russen moesten thuis winnen van FC Kopenhagen om kans te houden op een plek in de volgende ronde van de Champions League en slaagde in die missie. Ternauwernood, dat wel.

{image-old[51270][right-half][]}Een dubieuze beslissing van scheidsrechter Martin Atkinson zorgde voor de beslissing in de wedstrijd. De Brit legde de bal in de allerlaatste seconden van de eerste helft op de stip, omdat Jesper Gronkjaer hands zou hebben gemaakt. Op tv-beelden bleek daar echter weinig van. Rubin Kazan had daar maling aan en Christian Noboa pakte het cadeautje dankbaar uit. Hij schoot de penalty hard en hoog binnen.

Rubin gaf deze voorsprong niet meer uit handen en kwam hierdoor op zes punten, nog altijd één minder dan Kopenhagen. Dat betekent dat Rubin op de slotdag in Camp Nou moet winnen van FC Barcelona en vervolgens moet hopen dat Kopenhagen zich thuis verslikt in het al uitgeschakelde Panathinaikos. Dat lijkt een lastig verhaal, maar Rubin weet hoe het voelt om te winnen in Camp Nou. Vorig seizoen lukte dat, met 1-2.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen