Italië op valreep naast Roemenië, Denen gelijk

17 november 2010, 22:27   Bijgewerkt: 18 november 2010, 00:30

Italië is er woensdagavond niet in geslaagd een oefenzege op Roemenië te boeken. In het Wörtherseestadion, in het Oostenrijkse Kärnten, bleef de formatie van coach Cesare Prandelli op 1-1 steken.

Denemarken en Tsjechië hielden elkaar ook in balans: 0-0. Michael Krohn-Dehli had na zeventien minuten de beste kans om te scoren, maar de oud-speler van onder meer Ajax en RKC Waalwijk miste een penalty. De Deense ploeg had overigens een behoorlijk Nederlands tintje. Roda JC Kerkrade-spits Mads Junker stond namelijk in de basis. Ajacied Christian Eriksen viel net als NEC’er Niki Zimling in. Lasse Schöne, een andere speler van NEC, bleef op de bank. Daarnaast verdedigde een handvol spelers met een verleden in de Eredivisie de kleuren van de noorderlingen.

Ook Zwitserland- Oekraïne kende geen winnaar. Alexander Frei, die na dit seizoen een punt achter zijn interlandloopbaan zet, bracht de Zwitsers in eigen huis wel twee keer aan de leiding, maar EK-gastheer Oekraïne kwam evenzovaak langszij.

Polen, samen met Oekraïne organisator van Euro 2012, kwam wel tot winst. De Oost-Europeanen waren thuis met 3-1 te sterk voor Ivoorkust, mede door twee goals van Robert Lewandowski. Doelman Przemyslaw Tyton van Roda JC Kerkrade kwam niet in actie bij Polen. Griekenland boekte een 2-1 zege bij Oostenrijk. De winst van de Europees kampioen van 2004 kwam tot stand door een doelpunt van Georgios Samares. De oud-speler van SC Heerenveen opende na rust de score.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen