Rummenigge wil zomerstop afschaffen

22 november 2010, 11:56   Bijgewerkt: 22 november 2010, 12:24

Als het aan Karl-Heinz Rummenigge ligt, verdwijnt de zomerstop uit het voetbal. Dat laat de voorzitter van Bayern München weten in het Duitse voetbalblad Kicker. "Het is toch raar dat in de mooiste maanden van het jaar het voetbal stilligt", zet de preses van der Rekordmeister zijn standpunt kracht bij.

Ook wil Rummenigge alle interlands voortaan in één periode, van twee maanden, laten spelen. Hij denkt dat het ideale scenario is dat de voetballers acht maanden beschikbaar zijn voor de clubs en twee maanden voor de nationale bonden. "In de twee maanden spelen ze dan tien tot twaalf wedstrijden. Daarnaast hebben ze dan vier weken vakantie, en hebben clubs vier weken voor de voorbereiding", zegt hij.

Rummenigge vindt daarnaast dat er meer rekening moet worden gehouden met de belangen van de clubs, wanneer ze spelers afstaan aan nationale elftallen. De Duitse club van Louis van Gaal is met de KNVB nog steeds in een juridisch en financieel gevecht verwikkeld over Arjen Robben.

Bayern München eist een flinke schadevergoeding voor de zware dijbeenblessure, die de sterspeler sinds de verloren WK-finale tegen Spanje (0-1) aan de kant houdt. Volgens de Duitse clubleiding heeft de medische staf van de KNVB de blessure bij Robben verkeerd ingeschat en onjuist behandeld. Daarna volgde ook een conflict over Mark van Bommel, die eveneens geblesseerd raakte bij Oranje.

"Dat soort zaken moeten in de toekomst voorkomen worden. Nu stellen werkgevers de spelers gratis beschikbaar. We moeten met clubs en bonden tot een akkoord komen dat anders te regelen, anders zullen er vaker dit soort procedures volgen", aldus Rummenige.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen