Boschker (40) maakt CL-debuut tegen Spurs

6 december 2010, 15:58   Bijgewerkt: 6 december 2010, 16:10

Het doel van FC Twente wordt vanavond, in de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur, verdedigd door Sander Boschker. Dat heeft coach Michel Preud'homme van de Enschedese ploeg laten weten. De Belg gunt de doelman op 40-jarige leeftijd een debuut op het allerhoogste niveau van het Europese voetbal.

Boschker was de afgelopen jaren onomstreden in Enschede, maar verloor deze zomer zijn plek onder de lat aan Nikolay Mihailov. De Bulgaar liet eerder in De Telegraaf al weten dat hij er geen problemen mee zou hebben om zijn plekje tegen de Spurs af te staan. "Ik heb veel respect voor hem en hij heeft veel betekend voor FC Twente. Daarom zou het mooi zijn voor hem als hij toch in de Champions League kan keepen. Voor mij is het zeker geen probleem, want ik heb al vijf Champions League-duels gespeeld. Sander verdient het om deze wedstrijd te spelen", aldus de Bulgaar.

Preud'homme sloot zich daar maandag bij aan. "Met Boschker is FC Twente vorig seizoen kampioen geworden. Dat we op dit niveau spelen is mede aan hem te danken. Over zijn kwaliteiten bestaat geen twijfel", laat de coach weten.

Door zijn huidige rol als nummer twee achter Mihailov overweegt Boschker te vertrekken bij FC Twente. Preud'homme wilde daar weinig over kwijt. "Eén ding is duidelijk: Ik heb vertrouwen in Sander en wil het liefst dat hij dit seizoen blijft. Als hij zelf anders beslist valt daar in de winterstop natuurlijk altijd over te praten."

Voor FC Twente staat tegen Tottenham Hotspur niets meer op het spel, behalve de eer en de wedstrijdpremie. De ploeg is al zeker van de derde plek in de groep.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen