Groep H: Arsenal en Shaktar Donetsk verder

8 december 2010, 22:49   Bijgewerkt: 9 december 2010, 00:45

Shaktar Donetsk en Arsenal. Dat zijn de twee clubs die op de slotdag in groep H van de Champions League de tickets voor de knock-outfase hebben veroverd. Shaktar was te sterk voor directe concurrent Sporting Braga (2-0), terwijl Arsenal in het eigen Emirates Stadium Partizan Belgrado vloerde (3-1).

Die score bleef staan tot de rust, maar vlak na de doelwissel kwam Partizan, dat nog puntloos is, verrassend op gelijke hoogte via Cleo. Theo Walcott en Samir Nasri, de laatste weken in bloedvorm, stelden in de laatste twintig minuten toch nog de zege veilig voor Arsenal (3-1). Een rode kaart van Bacary Sagna deed daar niets aan af.

Door de overwinning van Arsenal moest Braga met minimaal 4-0 winnen bij Shaktar om door te bekeren, maar het had er geen seconde schijn van dat de debutant een dergelijk, ook schier onmogelijk, resultaat zou behalen in Oekraïne. Razvan Rat en Luiz Adriano bezegelden in het laatste kwartier het lot over Braga, dat naar de Europa League verbannen wordt. Shaktar en Arsenal gaan verder in de CL.

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

  • GRATIS
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen