Magath: "Neuer zou bij Bayern heel gewoon zijn"

24 december 2010, 21:19   Bijgewerkt: 24 december 2010, 21:24

Schalke-oefenmeester Felix Magath raadt zijn doelman Manuel Neuer aan om zijn dienstverband bij de huidige nummer tien van de Bundesliga te verlengen. De Duitse doelverdediger staat nadrukkelijk in de belangstelling van Bayern München, maar Magath adviseert Neuer om een eventuele lokroep van de Duitse grootmacht te weerstaan.

De 24-jarige keeper is bij Schalke in het bezit van een doorlopende verbintenis tot medio 2012. De club uit Gelchenkirchen heeft de intentie om het contract van de eerste doelman open te breken, maar Neuer zelf laat vooralsnog in het midden waar zijn toekomst ligt.

Magath probeert in de Suddeutsche Zeitung in te spelen op de emoties van zijn keeper in een poging hem voor de club te behouden. "Ik denk dat hij weet dat een keuze voor Schalke iets bijzonders zou zijn in het voetbal. Slechts een aantal mensen hebben een dergelijke status en positie binnen hun eigen club."

De oefenmeester stelt dat Neuer een bijzondere positie inneemt bij zijn huidige ploeg en dat hij bij een overstap naar het team van trainer Louis van Gaal slechts één van de velen zal zijn aldaar. "Want hij kan nog leren om meer verantwoordelijkheid te nemen. Daarmee bedoel ik niet zijn eigen inbreng voor zichzelf en het team, maar de verantwoordelijkheid voor de gehele club. In München kan dat niet. In München zou hij een gewone werknemer zijn."

Bayern heeft bij monde van technisch directeur Christian Nerlinger laten weten dat de club nog geen poolshoogte heeft genomen bij Schalke.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen