Twente komt blunder Boschker te boven: 3-3

7 december 2010, 22:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente kan met opgeheven hoofd afscheid nemen van de Champions League. In de laatste groepswedstrijd tegen Tottenham Hotspur pakte de ploeg het zesde punt van dit seizoen in het miljoenenbal. Het werd 3-3 in het boeiende duel, dat vooral herinnerd zal worden door een flater van Twente-keeper Sander Boschker.

Een cynisch lachje kon er nog vanaf, meer niet. Verder straalde Sander Boschker vooral ongeloof uit. Hij wist het: hij had zojuist een blunder gemaakt die de hele wereld over zou gaan. Heel FC Twente gunde de 40-jarige routinier zijn debuut in de Champions League, maar op dat moment zou hij liever op de bank gezeten hebben. Dit was geen gedroomd debuut op het allerhoogste niveau, maar een nachtmerrie.

Velasco Carballo

Velasco Carballo

Na rust nam Tottenham weer de leiding via Defoe, maar een prachtige kopstoot van Roberto Rosales bracht de Tukkers langszij. Na een uitglijder van Theo Janssen zette opnieuw Defoe de bezoekers even later opnieuw op voorsprong, maar ook ditmaal bleef een antwoord van Twente niet uit. Nacer Chadli legde een vrije trap prachtig in de korte hoek: 3-3. Bijna werd het vervolgens nog 3-4 voor de Spurs, maar met een knappe redding voorkwam Boschker een eigen goal van Douglas.

Met de spectaculaire remise nam Twente in stijl afscheid van de CL. De kampioen kan trots zijn, want zes punten halen in een groep met Inter, Werder en de Spurs is een goede prestatie. De beloning is een vervolg in de Europa League, na de winter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen