Bayern München verliest punten en Ribéry

15 januari 2011, 17:22   Bijgewerkt: 15 januari 2011, 17:40

De rentree van Arjen Robben bij Bayern München heeft niet tot drie punten geleid. Op bezoek bij middenmoter VfL Wolfsburg mocht de Nederlandse aanvaller al vroeg invallen om de geblesseerde Franck Ribéry te vervangen, maar met hem in de ploeg gaf Bayern in de slotfase een voorsprong uit handen (1-1).

Bayern had het puntverlies aan zichzelf te wijten. De ploeg begon ijzersterk en had in de eerste twintig minuten drie of vier keer kunnen en moeten scoren. Zo knalde Philipp Lahm een penalty op de paal en miste Mario Gomez twee opgelegde kansen. Alleen Thomas Müller scoorde, al ging dat min of meer per ongeluk. De jonge international jaagde door op Wolfsburg-keeper Benaglio en toen de Zwitser de bal weg wilde schieten, caramboleerde hij via de dijen van Müller in het doel. 

Wolfsburg stond er bij en keek er naar, niets wees er op dat de formatie van coach Steve McClaren het Bayern lastig zou kunnen maken. Dat veranderde halverwege de eerste helft. Nadat Franck Ribéry met een enkelblessure van het veld ging en werd vervangen door Arjen Robben, nam Wolfsburg het initiatief over. Het kwam zelfs op 1-1, maar deze treffer werd om twijfelachtige redenen afgekeurd. Op slag van rust kreeg de thuisploeg nog een strafschop na een lichte overtreding van Holger Badstuber, maar deze werd gekeerd door de jonge Bayern-keeper Thomas Kraft.

De 22-jarige Kraft, door Van Gaal deze winter gepromoveerd tot eerste doelman, leek hiermee uit te groeien tot held van Bayern. Na rust had de formatie uit München weer controle over de partij, al was de dominantie van de openingsfase verdwenen. Bayern leek de partij professioneel uit te spelen, tot Bastian Schweinsteiger in de fout ging. Diep op de eigen helft leed de middenvelder bijzonder klungelig balverlies, wat genadeloos afgestraft werd. Riether kon van dichtbij de 1-1 binnentikken.

In blessuretijd leek Robben Bayern te redden. Zijn schot kwam via Wolfsburg-keeper Benaglio voor de voeten van Thomas Müller terecht, die scoorde. De treffer van Müller werd echter, terecht, afgekeurd wegens buitenspel. Het bleef zo 1-1, waardoor Bayern weer twee punten inleverde ten opzichte van koploper Borussia Dortmund.

FSV Mainz 05, een andere belager van Dortmund, verloor ook punten. Op bezoek bij het laag geklasseerde VfB Stuttgart ging de verrassende subtopper met 1-0 onderuit. Martin Harnik tekende tien minuten voor tijd voor de winnende goal. Naast Stuttgart pakte ook Borussia Mönchengladbach, een andere ploeg in degradatienood, drie punten. Op bezoek bij 1.FC Nürnberg won Gladbach verrassend met 0-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen