Benfica net op tijd wakker, Kiev slacht Besiktas

Koen Freriks
17 februari 2011, 21:18   Bijgewerkt: 17 februari 2011, 21:45

Oscar Cardozo heeft Benfica donderdag op de goede weg geholpen in de Europa League. VfB Stuttgart had lange tijd een 1-0 voorsprong in bezit, maar een treffer van de Paraguayaanse spits deed de wedstrijd kantelen. Via Franco Jara werd het uiteindelijk 2-1 voor de thuisploeg.

Stuttgart, dat dit seizoen in de Bundesliga slechts een laagvlieger is, kwam verrassend op voorsprong. Martin Harnik opende met een prachtige stift de score. Vervolgens bleef het lang stil in het Estádio da Luz. Cardozo hielp de Portugese topclub echter over het dode punt. De sterke aanvalsleider maakte in de zeventigste minuut gelijk. Een fraai afstandsschot van Jara bracht Benfica uiteindelijk de winst, maar het zal op voorhand door het tegendoelpunt nog een taaie return worden in Duitsland. 

Bij Dinamo Kiev was Andrei Shevchenko de grote man. De Oekraïnse spits is inmiddels op leeftijd (34), maar is nog altijd van grote waarde voor zijn jeugdliefde. Vooral dankzij twee assists en één treffer van de oud-spits van AC Milan won Dinamo Kiev met 4-1 op bezoek bij Besiktas.

De kraker tussen Napoli en Villarreal bleef onbeslist. Het duel tussen de huidige nummer twee van Italië en vier van Spanje ging gelijk op, maar Napoli kreeg de beste kansen. Edinson Cavani had in de eerste helft twee keer de score kunnen openen, maar faalde in zijn afronding, normaal gesproken toch één van zijn specialiteiten. Napoli kwam echter niet tot scoren en Villarreal koesterde het gelijkspel. Het zal thuis echter sowieso moeten winnen om door te gaan in de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen