PSV 'gewoon' in sterkste opstelling tegen Lille

16 februari 2011, 20:16

PSV treedt donderdag in de sterkste opstelling aan tegen Lille, voor het eerste duel in de zestiende finales van de Europa League. Trainer Fred Rutten is niet van plan om spelers rust te geven. "Voor ons zit er geen verschil tussen de competitie en de Europa League, daar willen we ook in verder", aldus de coach.

Coach Rudi Garcia van Lille, de verrassende koploper in de Ligue 1, liet woensdag tijdens de persconferentie doorschemeren waarschijnlijk wel een aantal spelers te sparen. "Ook als zij veel veranderingen doorvoeren, zijn we daar op voorbereid", vervolgt Rutten. "We willen hier een goed resultaat halen. In Europa is het heel belangrijk dat je in uitwedstrijden scoort. We gaan dus op jacht naar doelpunten."

Dat moet wel gebeuren op een bijzonder slecht veld, maar Rutten wilde daarover niet al te veel loslaten. "Natuurlijk had ik liever een goed veld gehad, maar we moeten er geen groot thema van maken", aldus Rutten, die woensdag met zijn ploeg op een bijveld moest trainen vanwege de zwakke staat van het hoofdveld.

Volgens Rutten is het niet de eerste keer dit Europese seizoen dat zijn ploeg op een slecht veld moet aantreden. "In Oekraïne hebben we ook op een moeilijk veld gespeeld”, stelt hij. “We hebben er dus wat ervaring mee. De kwestie is: hoe ga je er mee om? We moeten het veld niet als kapstok gaan gebruiken als het in de wedstrijd wat minder gaat."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen