Vd Boog: "Duidelijk sprake van de Ajax-factor"

1 februari 2011, 16:39   Bijgewerkt: 1 februari 2011, 16:51

De Ajax-factor. Dat speelde volgens algemeen directeur Rik van den Boog van Ajax een belangrijke rol tijdens transferonderhandelingen van deze week. "Als ik het gekscherend over de Ajax-factor heb, bedoel ik dat clubs opeens meer geld gaan vragen als wij ons melden voor een speler. En in dit geval was duidelijk sprake van die Ajax-factor", zegt hij op de website van de Amsterdamse club.

Van den Boog doelt daarmee vooral op de mislukte poging om Bas Dost los te weken bij SC Heerenveen. "Je kunt mij niet aan mijn verstand brengen dat een speler die deze zomer iets meer dan drie miljoen euro heeft gekost, vervolgens een half jaar bankzitter is en kennelijk niet goed met de trainer kan opschieten, een half jaar later het dubbele waard is. Ik had het niet kunnen verantwoorden naar de achterban als ik zoveel geld voor Bas had moeten betalen", zegt de 51-jarige Amsterdammer.

Volgens hem was het verschil tussen vraag en aanbod, ondanks een merkwaardige koerswijziging van Heerenveen op maandagavond, te groot. "Vrijdag was duidelijk dat we de vraagprijs te hoog vonden. Dat is in het weekend niet anders geworden. Maandag kwam er nog een miljoen bovenop, waardoor het helemaal kansloos werd. Bas verloor vervolgens de zaak die hij had aangespannen tegen zijn werkgever. Ik heb om een uur of acht ’s avonds nog contact met Heerenveen gehad en toen bleek dat de afstand onoverbrugbaar was. Dat ze in het laatste uur voordat de markt sloot nog met bijna twee miljoen zakten vond ik heel merkwaardig, zeker na ons gesprek eerder op de avond. Maar uiteindelijk was het verschil nog bijna een miljoen."

"Nu maken we het seizoen af met de huidige groep", besluit de directeur, die de ambities voor dit seizoen niet wil bijstellen. "Ook zonder Luis Suarez en Urby Emanuelson blijft Ajax strijden op drie fronten: de competitie, Europa League en de KNVB Beker. En in de zomer gaan we kijken of en hoe we ons kunnen versterken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen