Wenger rekent op klasse van Fabregas en Van Persie

16 februari 2011, 08:27   Bijgewerkt: 16 februari 2011, 08:34

In de Champions League zijn er nog zestien clubs over en toch staan volgens de liefhebbers de best voetballende teams van Europa al tegenover elkaar. Arsenal en FC Barcelona beginnen woensdagavond opnieuw aan een vroegtijdige finale. Vorig jaar troffen deze favorieten elkaar in de kwartfinale. Toen zegevierde Barça (2-2 en 4-1).

Arsenal-oefenmeester Arsène Wenger rekent tegen de Spaanse grootmacht op de individuele klasse van zijn sterspelers Cesc Fabregas en Robin van Persie. "Cesc Fabregas is voor dit Arsenal een exceptionele speler", zo vallen de woorden van Wenger in De Telegraaf te lezen. "Met een enorme drive en wil om te winnen. Ik heb zelden zo’n winnaar meegemaakt in een ploeg."

De Franse oefenmeester is van mening dat de wil om te winnen van de international van Spanje iets extra's kan brengen voor het team woensdagavond. "Als hij een wedstrijd of een duel in een wedstrijd niet wint, raakt hij zwaar gefrustreerd. Daarom zal hij juist tegen Barcelona laten zien dat hij mentaal boven iedereen uitsteekt. Cesc denkt zoals hij bij mij altijd denkt: wat kan ik doen om dit elftal te laten winnen?"

Ook Van Persie kan op complimenten rekenen van zijn coach. "Als allerlaatste gaat hij hier bijna elke dag weg van het trainingscomplex. En ’s morgens is hij de eerste die binnen is."

Wenger kan beschikken over Samir Nasri, die onverwacht snel hersteld is van een hamstringblessure. Collega Pep Guardiola heeft evenmin personele zorgen. Alleen aanvoerder Carles Puyol ontbreekt wegens een knieblessure. Na het gelijkspel in de competitie tegen Gijon (1-1) vreest hij wel enig vormverlies. "Het is voor ons van levensbelang te scoren. Het doel is goed voetballen en domineren", zei Guardiola. Hij heeft alle achttien fitte selectieleden, onder wie Ibrahim Afellay, meegenomen naar Londen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen