Wolfsburg stuurt McClaren de laan uit

Koen Freriks
7 februari 2011, 17:38   Bijgewerkt: 7 februari 2011, 17:47

Steve McClaren heeft zijn laatste beetje krediet bij VfL Wolfsburg verspeeld. De Engelse trainer werd maandag door de clubleiding ontslagen vanwege de teleurstellende resultaten van dit seizoen. Wolfsburg verloor afgelopen weekend voor de achtste keer.

"We hadden niet meer de overtuiging dat we het seizoen met Steve McClaren tot een goed einde zouden kunnen brengen", legt teammanager Dieter Hoeness uit op de website van Wolfsburg. "We zouden graag willen dat het geloof er nog was, maar dat komt niet meer terug. Na de slechte resultaten van de afgelopen weken moeten we nog serieus oppassen tegen degradatie."

Wolfsburg staat op de twaalfde plaats in de Bundesliga, maar slechts één punt boven de streep. McClaren werd vorig jaar zomer nog met veel enthousiasme binnengehaald, nadat hij met FC Twente landskampioen was geworden. De sympathieke Brit begon met Wolfsburg als titelkandidaat, maar zakte al snel weg naar de middenmoot. In januari werd bovendien sterspeler Edin Dzeko weggekocht door Manchester City. Sindsdien verslechterde het spel, en daarmee de resultaten, van Wolfsburg alleen nog maar. 

Pierre Littbarski, de huidige assistent-trainer, neemt voorlopig de honneurs waar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen