FC Porto en Braga laten Portugal juichen

10 maart 2011, 20:48   Bijgewerkt: 11 maart 2011, 00:09

Het gaat uitstekend met het Portugese voetbal. Zowel FC Porto als Sporting Braga is donderdag met een zege begonnen aan het tweeluik in de achtste finales van de Europa League. Porto zegevierde in Rusland met 1-0 bij CSKA Moskou, Braga won voor eigen publiek met dezelfde cijfers van Liverpool.

FC Porto dankt de zege in Moskou aan Freddy Guarin. Hij scoorde twintig minuten voor tijd het enige doelpunt in de Russische hoofdstad, op aangeven van Silvestre Varela. Vijf minuten na de treffer werd voormalig VVV-speler Keisuke Honda naar de kant gehaald bij CSKA. De wissel leidde tot niets voor de thuisclub.

Een benutte strafschop van Osorio Alan na achttien minuten leverde Braga de winst tegen Liverpool op. De elfmetertrap werd toegekend voor een tackle van Sotirios Kyrgiakos op Marcio Mossoro. Dirk Kuyt speelde de hele wedstrijd bij Liverpool, maar de Katwijker kon een nederlaag voor The Reds niet voorkomen.

Later vanavond kan Benfica het Portugese feestje overigens nog groter maken. De manschappen uit Lissabon nemen het op eigen veld op tegen Paris Saint Germain.

Ook op het andere deel van het Iberisch Schiereiland, in Spanje, kan de vlag uit. Villarreal was namelijk in een doelpuntrijk duel te sterk voor Bayer Leverkusen: 2-3. Nilmar was met twee doelpunten de grote man bij de Spanjaarden. De Braziliaan schoot de equipe uit Castellon in blessuretijd naar de winst. Na zeventig minuten had hij al voor de 1-2 gezorgd, maar deze wist Leverkusen snel uit te wissen. Eén minuut later was het alweer gelijk, door toedoen van Gonzalo Castro.

De returns zijn komende donderdag. Een dag later wordt geloot voor de kwartfinales.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen