FC Twente geeft sterk Zenit enorme dreun

Ger
10 maart 2011, 22:58   Bijgewerkt: 10 maart 2011, 23:16

FC Twente heeft donderdagavond uitstekende zaken gedaan in de eerste confrontatie met Zenit Sint Petersburg in de achtste finale van de Europa League. De Enschedese club worstelde op eigen veld geruime tijd met de Russische kampioen, maar na negentig minuten voetballen prijkte er niettemin een klinkende 3-0 thuiszege op het scorebord.

Voor FC Twente vormde Zenit Sint Petersburg de tweede Russische horde op rij in de Europa League. Dat de voormalig werkgever van trainer Dick Advocaat door de Tukkers hoger werd aangeslagen dan Rubin Kazan, bleek op basis van de eerste 25 minuten in de Enschedese Veste terecht. Hoewel Zenit enkele vaste krachten moest missen, durfde de ploeg bij balbezit veel spelers naar de frontlinie te sturen en bezorgde FC Twente met die strijdwijze veel problemen.

danny

danny

FC Twente, dat de laatste weken in de Eredivisie enkele deuken opliep, kon daar bitter weinig tegenover stellen. De equipe van Michel Preud'homme liet zich achterin teveel opjagen door Danny en Danko Lazovic, terwijl de onvermoeibare Aleksei Ionov vanaf de rechterflank Bart Buysse een lastige avond bezorgde. Als het speeltuig eenmaal het Twentse middenveld had bereikt, werd daar te vaak balverlies geleden.

FC Twente gaf de royale beloning voor het vertoonde spel niet meer uit handen. Dat had de landskampioen mede te danken aan Mihaylov, die in het laatste half uur enkele keren de aansluitingstreffer wist te voorkomen. Als slagroom op de taart tekende De Jong diep in de extra tijd zelfs voor de geflatteerde 3-0, waardoor FC Twente na het eerste duel al met anderhalf been in de volgende ronde staat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen