Tamata vervangt geblesseerde Manolev bij PSV

17 maart 2011, 20:17   Bijgewerkt: 17 maart 2011, 20:32

PSV begint de return in de achtste finale van de Europa League bij Glasgow Rangers met de jonge Abel Tamata in de basis. De 20-jarige verdediger staat rechtsback op Ibrox Park omdat Stanislav Manolev absent is. De Bulgaar heeft te veel last van een jukbeenblessure en heeft coach Fred Rutten derhalve laten weten niet te kunnen spelen. Manolev liep de kwetsuur zondag op tegen NEC (2-2).

Tamata is niet onervaren op Europees niveau. Kort voor de jaarwissel speelde hij ook al in de Europa League, toen tegen Metalist Kharkiv: 0-0. Dat was ook de uitslag van de eerste ontmoeting tussen PSV en Glasgow Rangers. De Eindhovenaren moeten vanavond dus sowieso scoren om uitzicht te houden op de kwartfinales.

PSV had vorige week in het eigen Philips Stadion een groot veldoverwicht, maar het wist niet te scoren. Dat kwam mede door de gemiste kansen van Marcus Berg. De Zweed staat desondanks opnieuw in de punt van de aanval. Balazs Dzsudzsák en Jeremain Lens flankeren hem. Ola Toivonen start op de nummer tien-positie.

Opstellingen

Glasgow Rangers: Alexander, Weir, Papac, Foster, Whittaker, Bartley, Bougherra, Wylde, Edu, Davis, Lafferty

PSV: Isaksson; Tamata, Marcelo, Bouma, Pieters; Engelaar, Hutchinson, Toivonen; Lens, Berg, Dzsudzsak

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen