Van Gaal na seizoen weg bij Bayern München

Ger
7 maart 2011, 13:42   Bijgewerkt: 7 maart 2011, 16:07

Aan het tijdperk van Louis van Gaal bij Bayern München komt na dit seizoen een vroegtijdig einde. Dat maakte de clubleiding van de Duitse kampioen maandag bekend in een kort persbericht. Volgens het bestuur is in onderling overleg besloten om het nieuwe, eenjarige contract van de Amsterdammer, dat tot medio 2012 zou doorlopen, te laten ontbinden.

De positie van de voormalig bondscoach van Oranje (59) is door de tegenvallende resultaten zwaar onder druk komen te staan. Zondagavond besloot de Duitse titelverdediger evenwel niet per direct afscheid te nemen van de oefenmeester. De belangrijkste reden is naar verluidt dat Bayern over ruim een week de belangrijke return tegen Internazionale in de Champions League speelt.

In de Duitse kranten worden diverse trainers naar voren geschoven als mogelijke opvolger van Van Gaal. Met Guus Hiddink, de bondscoach van Turkije, en de momenteel clubloze Martin Jol zitten daar ook twee Nederlandse oefenmeesters bij. Verder staan Jupp Heynckes van Bayer Leverkusen en Matthias Sammer, de sportief directeur van de Duitse voetbalbond, naar verluidt hoog op het lijstje van Bayern.

De landskampioen staat vijfde in de Bundesliga en is als titelhouder al uitgeschakeld in het Duitse bekertoernooi. In de Champions League verdedigt Bayern thuis tegen titelverdediger Inter nog wel een kansrijke voorsprong van 1-0.

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen